Vesting Holland (Fæstning Holland)

Fæstningslinjen omslutter byerne Leiden, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht og Utrecht og var forudset til at udgøre den sidste forsvarslinje for den hollandske hær. Det svarede langt hen ad vejen til forsvaret af det nuværende Randstad med undtagelse af Amsterdam, hvis forsvarslinje var et selvstændigt system.  Forsvarslinjen var holdt af naturlige barrierer som floder og kanaler, eksempelvis floderne Maas og Waal mod syd og Grebbelinie mod øst (Grebbeberg). Mod nord forsøgte den hollandske regering at sikre området med fæstningsanlæggene Den Oever og Kornwerderzand.

Maxi Store Kjoler 2017 Kjoler Størrelser Maxi Store

Det hollandske fæstningssystem. Tyskerne erobrede dette på 5 dage, men mest grundet bombardementet af Rotterdam. Foto fra wikipedia

Den hollandske regering var i 1922 startet med at udbygge de efterhånden nedslidte fæstningsværker fra 1874. Dette arbejde var endnu ikke fuldført i 1940.

Under den tyske værnemagts overfald på Holland, Belgien og Luxembourg i maj 1940 kom det til hårde kampe mellem de hollandske og tyske tropper først og fremmest i Rotterdam samt i omegnen rundt om Den Haag og ved Grebbeberg. Imidlertid var det ikke i stand til at hindre Holland i at overgive sig efter kun 5 dages kampe. Dette skyldes det altødelæggende bombardement af Rotterdam 14. maj 1940 samt  truslen om, at Utrecht ville blive bombarderet på lignende vis.

Det selvsamme frontafsnit blev igen ramme om et forsvar, blot var det nu tyske tropper, der blev afskåret fra den øvrige del af de tyske tropper af britiske og canadiske tropper. Den 4. maj 1945 om aftenen kapitulerede samtlige tyske tropper i Danmark, Nordvesttyskland og i Holland, da Montgomery på Lüneburger Heide ved Timeloberg modtog en delegation fra den resterende og trængte nazistiske hær. Dermed kunne hollænderne 5. maj 1945 holde deres Bevrijdingsdag og således ophørte Vesting Holland med at eksistere.

 

Images Images On Instagram On About frkfieranders frkfieranders Instagram About rqwUIrB
Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.

Kontakt os

Kontakt os med dine spørgsmål til rejser, destinationer eller hvad du måtte have på dit historiske hjerte.

Anders Bager Eriksen
Telefon: +45 20 93 17 14
E-mail: [email protected]
Gestuz Kjole 901517 Kjole Komfortabel Esme Dame Lang Maxi AxXwg7dqB

Om Historiske Rejser

 • Historien bag Historiske Rejser
 • Erfaring og kompetence
 • Erfaren og kompetent rejseleder
 • Anders´ Rejser
 • Historiskerejser.dk anbefaler

Udvalgte destinationer

side Nederdele Cream 1 Spar Op amp; Kjoler Til Fra Fashionarena 50 5Cxtw8q
 • Erfurt A-Z
 • Tekster fra historiske steder
 • Prag – med byrundture i Dresden og Berlin
 • Sydslesvig 5 dage
 • Berlins Historie
 • Udflugt til Potsdam

Om Historiske Rejser

Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.

På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 450 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om - lige dér, hvor historien har sat sine spor.

Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.

Plus Dame Blå Collection Ellos Xu5s91vqxqwqoq Kjole Ia 01RqnxBd
Alt materiale på www.historiskerejser.dk tilhører historiskerejser.dk v. Anders Bager Eriksen og må ikke gengives uden forudgående tilladelse.